Het oordeel over de ruilverkaveling lijkt achteraf onverdeeld positief. Er is veel veranderd. Van de oorspronkelijke 742 boerderijen zijn er 359 overgebleven. Het aantal hectares bij de overblijvende bedrijven is sterk vergroot en het totaal aantal melkkoeien steeg van 7700 naar 8400. Ook de mechanisatie ging door. Het werkpaard verdween vrijwel helemaal uit zicht en werd vervangen door de tractor. Op 18 nieuwe bedrijven is al direct een melktank geplaatst en tien boeren gingen meteen over op een ligboxenstal. Anderen durfden die stap nog niet aan want twee nieuwe boerderijen werden nog uitgevoerd met een Friese stal en acht met een Hollandse stal.

De verbindingen waren voor de ruilverkaveling drassig en slecht.

Ook de bewoners van de dorpen profiteerden van de ruilverkaveling. Het landschap werd aangepast waardoor het een aantrekkelijk verblijfsgebied werd. Meerdere percelen werden aan de landbouwgrond onttrokken en kregen een bos- of recreatiebestemming. Dit trof onder meer een deel van de Broekpôllen en een gebied onder Rinsumageest waar vroeger Melkema- en Eysingastate stonden. De fietsverbinding tussen de Westereen en De Falom werd verrijkt met het alom geprezen “Falomster paadsje”. Met name in dat gebied zijn veel krotwoningen opgeruimd of is de functie veranderd van boerderij naar recreatiewoning.

Na de ruilverkaveling waren de wegen verbeterd en veel boomwallen verdwenen.

Eind februari 1969 haalde de ruilverkaveling Dantumadeel nog even de landelijke pers. Kort voor de heer W. de Vries een gloednieuwe boerderij zou betrekken werd er op de tv een programma uitgezonden over het Nederlandse leger dat in Nederlands-Indië de politionele acties had uitgevoerd. Het woord oorlogsmisdaden viel daarbij en de naam van Generaal Spoor werd weinig eer aan gedaan. De heer De Vries, die als vrijwilliger in Nederlands-Indië (nu Indonesië) diende, wilde eerherstel voor zijn Commandant en besloot de nieuwe boerderij aan de Kooilaan in Dantumawoude, naar hem te vernoemen. Op 22 februari waren honderden veteranen er getuige van dat de weduwe, mevrouw T.T. Spoor-Dijkema, het bord op de Generaal Spoorhoeve onthulde. De land